понедельник, 21 марта 2022 г.

Suntem prieteni cu natura.


„Apă, tu nu numai ești necesară vieții, tu ești însăși viața, ești bogăția fără seamăn pe Pământ, tu ești cea mai delicată, cea mai pură, tu ești sufletul Pământului ”.
(Antoine de Saint-Exupéry)

Recent la bibliotecă s-a desfășurat prima ședință în cadrul serviciului de bibliotecă „Suntem prieteni cu Natura” întru promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă – 2030 implementat în colaborare cu Liceul „Mihail Sadoveanu”. Genericul primei ședințe a fost „APA – izvorul vieții pe Pământ”. Participanții la serviciu, elevii cl. IV (profesoară Dna Fortună Livia) de la liceul „Mihail Sadoveanu” au discutat ghidați de bibliotecar despre Ce este Natura? De ce e nevoie s -o protejăm? Cum putem ajuta Natura? Ce înseamnă reciclare? Utilizatorii copii cu mult și-au extins cunoștințele despre apă, produs atât de obișnuit pentru fiecare din noi și atât de important pentru existența vieții pe Pământ. Copiii au aflat Ce este apa, caracteristica ei chimică, existența apei ca formă, La ce putem folosi apa... De ce Planeta Pământ este numită Planeta albastră ? Copiii au vizionat cu curiozitate maximă filmulețele: „Importanța Apei”, „Ce este Apa”, „Curiozități despre Apă”, „Apa sărată”, cu plăcere au audiat zgomotul apei din râul de munte, vizionând filmul „Горная речка. Шум и течение воды”. Copiii au ghicit ghicitori despre natură, apă, au prezentat desene proprii la tema „Și eu iubesc apa”.
Scopul urmărit de bibliotecar – Conștientizarea de către copii a importanței Apei pentru întreaga lume, pentru existența și sănătatea oamenilor și necesitatea de a o proteja zilnic, de a o folosi rațional - a fost atins. Participanții au învățat lucruri interesante, pe care nu le știau și au promis să le spună celor din jurul lor ca și ei să protejeze mediul.
E clar, fără Apă nu putem trăi!
Haideți împreună să o protejăm!
Opriți Apa atunci când nu o folosiți!







Комментариев нет:

Отправить комментарий