пятница, 25 марта 2022 г.

SILVIA URSACHE – CTITOR DE FRUMUSEŢI (65 ani de la naştere)

„Prin creațiile-i, Silvia Ursache ajută micii robinzoni să vadă frumosul, să crească într-o firească armonie cu natura, cu tot ce ne-a dat Dumnezeu și toate câte au creat cu mintea și înțelepciunea lor înaintașii”. ( Claudia Partole )

Creaţia Silviei Ursache este destinată preponderent copiilor. Cele mai frumoase povestiri, basme, poezii, legende au fost nominalizate pentru Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova.
Nicolae Dabija o numeşte „ctitor de frumuseţi”, adăugând că, „ea a umplut spaţiul de la Prut până dincolo de Nistru cu minuni. Astfel ar putea fi numite cărţile tipărite de ea în ultimii ani”.
„Prin lucrările sale cu un diapazon tematic variat, prin contribuirea Sa ca editor la sporirea valorilor spirituale ale neamului, Silvia Ursache merită toată lauda şi recunoştinţa noastră”(Eugenia David).
Participanţii la activitate, elevii din Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu” au fost profund impresiunaţi de cele mai frumoase cărţi ale autoarei, din care au citit istorioare hazlii, legende, au ghicit ghicitori din culegerile Silviei Ursache „Un mănunchi de ghicitori pentru micii cititori”. Sau informat despre o serie de cărţi „Fauna Pământului”, „Eu sunt mic dar vreau să ştiu” ş.a.




Комментариев нет:

Отправить комментарий