пятница, 24 декабря 2021 г.

Viața îi determină să iasă din casele lor și să se simtă de folos societății.

 Viața îi determină să iasă din casele lor și să se simtă de folos societății.

Multe biblioteci, inclusiv și Biblioteca „Emil Loteanu”, au la bază suportul unor organizații obștești (în cazul nostru AO „STIMUL”) care le ajută să-și contureze activitățile cu persoanele 60+, pentru ca ele să comunice, să-și acorde sprijin reciproc și să fie de ajutor și pentru alții.
Socializarea este cel mai bun leac pentru grijile și bolile fizice și spirituale de care suferă mulți vârstnici. Prin activitățile care le desfășurăm în bibliotecă tindem să scoatem în prim plan experiența de viață a persoanelor 60+ și să –i motivăm de a participa activ în viața comunității.
Recent, în ajun de Anul Nou, la bibliotecă s-a desfășurat activitatea de rând (grupa română) în cadrul proiectului „Împreună vom depăși izolarea socială și psihologică” finanțat de KARITAS, Austria. Agenda activității a inclus: Analiza studiului realizat în cadrul proiectului de AO „STIMUL” și Biblioteca „Emil Loteanu” privind nivelul de satisfacție a participanților față de activitățile desfășurate în cadrul proiectului; Monitorizarea dificultăților cu care se confruntă la moment persoanele 60+ și căile de rezolvare/îmbunătățire a acestor probleme/dificultăți în viziunea participanților proiectului; Alegerea grupei de inițiativă pentru participarea la activitatea finală a proiectului, care este preconizată pentru luna martie 2022. La final publicul a admirat ineditele colinde străbune în interpretarea doamnelor participante la proiect.
ȘI NOI... Cu plăcere

Am venit cu drag aicea

Asta-i seara de Craciun
Colindăm tot omul bun.
Din Ocnița am adus
Un colind pentru Iisus
Si cu drag v-il dăruim
Că din suflet vă iubim.






Комментариев нет:

Отправить комментарий