среда, 24 ноября 2021 г.

Carlo Collodi – creatorul lui Pinocchio

 Carlo Collodi – creatorul lui Pinocchio

Carlo Collodi, pe numele adevărat Carlo Lorenzini, (1826-1890) a fost un scriitor şi ziarist italian, este celebru pentru povestea lui Pinocchio.
“Aventurile lui Pinocchio de Carlo Collodi în 2021 împlineşte 140 de ani de la publicare. Un grup de utilizatori de la Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”s-au grăbit astăzi spre bibliotecă pentru al omagia pe scriitorul Carlo Collodi, care a fost numit “tatăl sau Creatorul lui Pinocchio”. Pinocchio este un personaj foarte îndrăgit de copii.Romanul “Pinocchio”ne povesteşte la început despre Gepetto, un tâmplar dintr-un orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Drept recompensă, “ Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băieţel adevărat.
Dacă doriţi să aflaţi despre peripeţiile acestui băieţel, vă recomandăm să citiţi cartea lui Carlo Collodi “Aventurile lui Pinocchio”.
Vă aşteptăm la bibliotecă!




Комментариев нет:

Отправить комментарий